Bedrijfsauto imperialen

Imperialen voor bedrijfstoepassingen

Van de Burgwal levert imperialen en laddersystemen van het merk Prime Design. Prime Design biedt een volledige reeks dakdraagsystemen om tegemoet te komen aan uw persoonlijke behoeften. De flexibele dakdraagsystemen voldoen aan alle mogelijke eisen voor een veilig en ergonomisch transport van ladders en lange voorwerpen op het dak van lichte bedrijfsvoertuigen, pick-ups een aanhangwagens.

AluRack, in zijn verschillende configuraties, is het basisproduct, vervaardigd van licht maar stevig aluminium – de ideale oplossing voor lichte bedrijfsvoertuigen, pick-ups en aanhangwagens. ErgoRack vormt de meest ergonomische oplossing voor het transporteren van ladders op het dak van uw voertuig.

Prime Design werd meerdere keren bekroond in verschillende landen voor zijn innovatieve producten.
Ergonomie en veiligheid zijn heel belangrijk voor de TÜV-gecertificeerde Amerikaanse fabrikant met Europees assemblage- en distributienetwerk.

AluRack 

AluRack, het aerodynamische aluminium dakdraagsysteem past op de meeste voertuigtypes (gewone bestelwagens met korte of lange wielbasis en standaard of hoge daken, pick-ups, lichte bedrijfsvoertuigen of aanhangwagens). Het staat garant voor meer efficiëntie en veiligheid bij de dagelijkse beroepsactiviteit. Doordat AluRack aangepast is aan het bestaande dakontwerp, krijgt het voertuig bovendien een uiterst dynamische look.

AluRack is verkrijgbaar in verschillende versies:
• Naargelang van de lading: AluRack- basisversie of constructie voor zwaar gebruik.
• Naargelang van het voertuigtype: lichte bedrijfswagens of pick-ups.
• Het basismodel: AluBars - de economische laadoplossing.
• Dankzij het geringe gewicht, gecombineerd met de structurele stabiliteit, kunnen zelfs voertuigen met een beperkte dakcapaciteit meer materiaal vervoeren.
• Een waaier aan accessoires rondt de ErgoRack-reeks mooi af  

ErgoRack

De oplossing voor uw ladders! Met zijn lichte aluminiumconstructie gebruikt ErgoRack slechts 35% van de toegestane daklast van het voertuig. Het gepatenteerde design wordt bediend vanaf de grond, met een ergonomische hendel. Met deze ladderlift kan de ladder gemakkelijk op het dak geladen/gelost worden ongeacht de hoogte van het voertuig.

• De ladder wordt automatisch op het dak vergrendeld voor een veilig transport.
• ErgoRack kan worden aangepast aan specifieke ladders en ladingtypes.
• In krappe parkeersituaties, bij het parkeren op hellingen of wanneer het laden/lossen heel snel moet gebeuren is ErgoRack de ideale partner op het dak van uw bestelwagen of aanhangwagen.

Het ErgoRack-systeem is leverbaar in twee versies, afhankelijk van het type ladder. Het past aan beide zijden van het voertuig:
• Ergo Rack Rotation (voor ladders <35kg)
• Ergo Rack Inclined (voor ladders <55kg)

ErgoRack minimaliseert de belasting van uw onderrug en schouders en voorkomt dat u zware lasten boven uw schouders moet tillen of op het dak moet klimmen. Twee derde van de lichamelijke belasting kan worden vermeden met ErgoRack.

De voordelen van het ErgoRack-systeem:
• ErgoRack wordt altijd bediend vanaf de grond. Dat minimaliseert de belasting op uw onderrug en schouders en voorkomt dat u
   zware lasten boven uw schouders moet tillen of op het dak moet klimmen.
• Het lichte aluminium design (max 35% van daklaadvermogen) maakt het mogelijk meer gewicht op de dakdrager te vervoeren.
• ErgoRack's afwerking is corrosie bestendig en gebruikt bestaande bevestigingspunten, wat ideaal is voor een wagenpark.
• ErgoRack in verschillende varianten – naargelang van de behoeften en het voertuigtype – spaart tijd en geld en staat garant voor
   veiligheid.
• Ladders (max. 55kg) worden met Auto Clamp automatisch op het dak vergrendeld.
• Lichtgewicht aluminium design bespaart op benzine en verhoogt het laadvermogen.
• Buizenkoker en S-Clamp zorgen voor een snel en veilig transport van ladders en ander materiaal.
• Milieuvriendelijk en veilig! 100% recycleerbaar en minder belastend voor het milieu. 

S-Clamp

S-Clamp, de unieke klemvoorziening voor het gemakkelijk en economisch transporteren van lichte trap- en schuifladders op voertuigen met een laag dak. Iedere S-Clamp zet de ladder vast met een gasveerbekrachtigde haak.De haak aan de voorzijde van het dakdraagsysteem helpt de gebruiker de ladder op de dakdrager te positioneren.

Met de hendel komt de haak achteraan rechtop te staan om de ladder vast te zetten voor een veilig transport. Touwen of riemen zijn niet meer nodig. Het gebruik van een hangslot voorkomt dat de ladder gestolen wordt. Een belangrijk gevolg daarvan is de tijdswinst : in plaats van 240 seconden (4 minuten) hebt u nu nog slechts 20 seconden nodig, m.a.w. een vermindering van 80%.