Onderhoud aanhangwagens

Onderhoud en reparatie van Aanhangwagens en Trailers

Aanhangwagenbedrijf van de Burgwal voert onderhoud en reparaties uit aan alle soorten aanhangwagens en trailers. Wij beschikken over een goed geoutilleerde werkplaats compleet met remmentestbank en richtbank. Een verplichte APK keuring voor aanhangwagens bestaat nog niet in Nederland. Zodra deze APK keuring verplicht wordt zult u hiervoor bij ons terecht kunnen. Een goed alternatief op dit moment is de BOVAG onderhoudsbeurt.

Goed onderhoud is van belang voor uw aanhangwagen/trailer en voor de verkeersveiligheid. Bij intensief gebruik van de aanhangwagen is het verstandig, en aan te raden, jaarlijkse een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Voor de lopende garanties, V.C.A. bepalingen of ISO 9000 bepalingen is het soms zelfs verplicht om het onderhoud eenmaal per jaar uit te laten voeren. Gebruikt u de aanhangwagen/trailer incidenteel dan kan onderhoud eens in de twee jaar soms volstaan. Overleg kan uiteraard met onze vakmensen.


Het onderhoud word uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide vakmensen welke zich Bovag keurmeester mogen noemen. Mochten zij tijdens het onderhoud onverwachte defecten constateren, dan zullen zij altijd eerst contact met u opnemen. De aanhangwagens/trailers welke voor onderhoud zijn geweest ontvangen, na het onderhoud, een Bovag onderhoudsrapport + Bovag sticker. Samen dienen zij als bewijs van goed onderhoud.

Voor alle voorkomende reparaties bent u bij Van de Burgwal aan het juiste adres. Of dat nou een lampje vervangen is of het vervangen van de complete bodem. Wij voeren het voor u uit. Wij zijn gespecialiseerd in het reviseren van complete assen. Daaronder vallen o.a. het vervangen van asrubbers, torsiestaven en swingarmen.

Wat wordt er gedaan?

Bij het onderhoud van uw aanhangwagen of trailer worden de volgende werkzaamheden verricht:

  • Oplooprem: Controle, schoonmaken, afstellen en smeren
  • Assen en chassis: Controle en smeren
  • Opbouw: Controle algemeen, kitnaad controle en smeren van het hang en sluitwerk
  • Verlichting: Controle
  • Gesloten wagen en paardentrailers: elektronische vocht meting van de wanden en vloer
  • Auto/boot trailers en kippers: Controle lier, oprijplaten, hydraulische gedeelte, bootkussens en rollen.
  • Remmentest: Tegen meerprijs

 

- Bekijk hier de poster Bovag onderhoudsbeurt voor aanhangwagens en trailers. 
- Bekijk hier de Bovag folder onderhoudsbeurt paardentrailers en aanhangwagens. 

Remmentest

Als u, na het onderhoud, een remmentest wilt laten uitvoeren dan kunt u dit bij één van onze medewerkwerkers aangeven. Tijdens een remmentest wordt uw aanhangwagen/trailer op de aandrijfrollen geplaatst en de koppeling wordt gekoppeld aan de remsimulator. Na de remmentest ontvangt u een uitdraai met de remwaarden.

Vervangend vervoer

Het kan erg vervelend zijn om uw aanhangwagen of trailer te moeten missen. Daarom kunt u bij Van de Burgwal in overleg een vervangende aanhangwagen of trailer kosteloos meekrijgen, totdat uw eigen aanhangwagen of trailer weer klaar staat. 

Afspraak maken

U kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak te maken of u kunt het contactformulier 'werkplaatsafspraak' invullen.