Gratis aanhangwagen voor het ABS (vuilstort) Lelystad

Aanhangwagenbedrijf van de Burgwal en HVC zijn een samenwerking aangegaan. Dankzij de samenwerking is het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om gratis een aanhangwagen te gebruiken voor het gescheiden wegbrengen van afval naar het ABS (Afvalbrengstation) aan de Zeeasterweg Lelystad. Dit is uitsluitend geldig voor particulieren. De gemeente Lelystad wil op deze manier haar inwoners extra stimuleren om  hun grof huishoudelijk afval te scheiden en naar het afvalbrengstation van HVC te brengen.

De afvalsoorten die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gerecycled. Afval heeft waarde. In afval zitten waardevolle materialen die gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Door afval te scheiden, behouden we deze materialen. Inwoners van Lelystad kunnen thuis al papier, glas, plastic en gft-afval scheiden. Het afvalbrengstation is bedoeld voor grof huishoudelijk afval zoals afgedankte huisraad, tuinmeubelen, snoeiafval, kapotte elektrische apparaten en meer. Door afval te scheiden draagt u bij aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen. Het wegbrengen van uw huishoudelijk afval is sinds 1 april 2015 gratis. De openingstijden van het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg zijn van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 16.30 uur.

Type aanhangwagen:

Voor het lenen van een gratis aanhangwagen komen de volgende aanhangwagens in aanmerking:

Let op! Deze aanhangwagens houden een laadvermogen van maximaal 500 kg over. U kunt hier dus geen zand, stenen, grind of dergelijk in vervoeren. 

Periodes:

Om  gebruik te maken van een gratis aanhangwagen kunt u kiezen uit 3 periodes. Geef bij het reserveren aan dat u een gratis aanhangwagen wilt bespreken voor het wegbrengen van afval naar het afvalbrengstation van HVC en in welke periode u gebruik wil maken van de aanhangwagen.

  • Periode 1: 08.00 tot 11.00 uur
  • Periode 2: 11.00 tot 14.00 uur
  • Periode 3: 14.00 tot 17.00 uur (de vuilstort gaat om 16:30u dicht, probeer op z'n laatst om 16:15u op de stort te zijn. na 16:30u kan u namelijk met een volle kar weer naar huis.)

Wat u verder moet weten

- De borg bedraagt € 20,00 per wagen. Deze ontvangt u retour bij tijdige inlevering van de aanhangwagen. 
- U krijgt 2 huurovereenkomsten mee. Laat op het afvalbrengstation één exemplaar achter. De andere dient u te laten voorzien van een stempel. Deze levert u bij ons in. Voor deze stempel krijgt u uw borg weer terug
- Onze aanhangwagens, bestemd voor deze regeling, zijn voorzien van een losse tussenkabel. Hierdoor kan de aanhangwagen aan een 7 polige en 13 polige stekkerdoos worden aangesloten.
- Niet in aanmerking komen andere type aanhangwagens als hierboven beschreven.
- Niet in aanmerking komen afwijkende en langere huurperiodes.
- Een ladingnet kunt u bijhuren voor € 2,50 per ladingnet. (de borg voor het net zit al in de combinatie borg voor de aanhanger.)
- Een spanband kunt u bijhuren voor € 2,50 (de borg voor een spanband zit al in de combinatie borg voor de aanhanger.)

Op al onze huurovereenkomsten zijn de 'Algemene verhuurvoorwaarden BOVAG Aanhangwagenbedrijven' van toepassing.

0 producten
Meest verkocht arrow_drop_down